"Úgy szeretném felkutatni, körbevinni, megmutatni mindent, ami szép, miben szíved-lelked gyönyörködnék. Annyi szép van. Annyi kis csoda..."

Gyönyörű Zöld (La Belle Verte, 1996, teljes film, magyar felirattal)

Szamszára
Gyönyörű zöld azaz (La Belle Verte /Beautiful green) "egy ritka francia film, amelyet nem hivatalosan betiltottak", 1996-os elkészülte óta nem játszották moziban, és tévén is csak néhány eldugott csatornán a késő éjszakai órákban... a youtube is törölte.

Gyönyörű zöld (La Belle Verte /Beautiful green) francia film

Coline Serreau és Vincent Lindon filmje 1996-ból, egy humánökológiai műalkotás. A neten több helyen azt terjesztik, betiltották, agyonhallgatják. Nem úgy tűnik, a film sok helyen, és több nyelven is elérhető, csak talán nem sokan fogják fel az üzenetét. A film érdekes és biologikus, így felkerült a biologika.tv videótárába is.

Film leírás
"Mila egy fejlett bolygó (földi emberek számára) különleges képességekkel rendelkező lakója az interplanetáris kapcsolattartás jegyében jelentkezik önkéntesnek, hogy a bolygó 200 év után végre küldhessen valakit látogatóba a Földre. A legutóbbi alkalommal mikor ott járt valaki ebből a társadalomból, épp a Nagy Francia Forradalom zajlott és a az akkori társadalomnál érettebb és fejlettebb közösséget jósolnak az indulás előtt... Érkezése alaposan felbolygatja a kedélyeket Párizsban. A film rávilágít jelenlegi társadalmunk esztelenségeire és egy élhető, elgondolkodtató alternatívát mutat be. Humoros, szórakoztató, mélyen elgondolkodtató, szívem szerint minden egyes emberrel megnézetném a Földön, pillanatok alatt a személyes kedvenceim egyikévé vált. Jelentőségében a Mátrix-hoz és a Thrive-hoz hasonlítható..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése